Engagerat samarbete kring det nya staketet till Strängnäs 500

Vid förra årets event med Hemmavasan Strängnäs hade vi möjlighet att använda Vasaloppets röda staket till arenan. I år arrangerar vi Strängnäs 500 i egen regi och kan nu med stolthet berätta att vi låter tillverka ett eget fint staket som vi kan använda långsiktigt till våra arrangemang. Sparbanksstiftelsen Rekarne bidrar med 10% av den totala kostnaden, i övrigt finansieras staketet med egna medel av arrangörsföreningen.

Snickeri och måleri utförs av medarbetare inom Arbete & Service, som är en del av Strängnäs kommuns enheter. Projektet är i gång sedan ett par veckor och flyter tack vare engagerade människor på enligt tidsplan.

– Det känns fantastiskt att få skapa staketet lokalt och samtidigt få ge flera människor möjlighet att arbetsträna. Staketet är en god investering utifrån fler perspektiv och kommer på sikt kunna användas till fler evenemang än bara Strängnäs 500. Det är också kul att det är Karl Hedin Bygghandel som levererat virke och beslag till staketet. De har precis meddelat att de vill gå in som silversponsor i Strängnäs 500 så det känns fint att knyta ihop samarbetet på det här sättet.

Säger Torbjörn Pettersson, eventchef Strängnäs 500.

Nedan följer bilder från verkstan där staketets alla moduler och stolpar byggs ihop och målas, efter en prototyp som tagits fram av arbetsledare på Tony Olsson. När staketet är klart kommer det vara 470 meter långt och bestå av 112 enskilda moduler och stolpar. Staketet byggs med gran som behandlas och målas med tre lager färg.

Tack för att vi fick komma och hälsa på och se era fantastiska insatser kring staketet – det ska bli spännande att följa projektet framåt.

Snickeriverkstan där staketet tillverkas
Benjamin Collanius berättar om arbetet för Torbjörn Pettersson
Torbjörn Pettersson tillsammans med arbetsledare Tony Olsson
En visit inne i måleriet
Koncentration och full fart i målariet
Färdiga moduler staplade i väntan på att åka till lagret

Lämna en kommentar