Strängnäs 500 - MTB Cykellopp

Strängnäs 500 – MTB Cykel består i år av två olika motionslopp på 52 km, båda loppen utgår från Arena Visholmen och arrangeras 6, 8 och 9 juni.

MTB-loppet 6 juni är för dig med förväntad maxtid på tre timmar. MTB 8 och 9 juni arrangeras som öppet spår och är för dig som vill välja starttid och cykla banan i egen takt. Se mer information längre ned på sidan. 

Deltagarinformation Strängnäs 500 - MTB

Nytt för i år är att vi inkluderar MTB cykel med start och mål på Arena Visholmen i Strängnäs. Bansträckningen körs medurs, via Mälarens strand och Larslundaområdet för att via Lunda och Lagnö komma ut Fogdön med dess härliga och omväxlande kulturlandskap. 

Sista anmälningsdag för ordinarie avgift för Strängnäs 500 är 30 maj 2024. Anmäl dig innan 29 februari för rabatterat pris. 

Underlaget består till största delen av grusvägar. Några avsnitt med asfalt
förekommer, framförallt inledningsvis. Kortare avsnitt med skogsstigar förekommer också.

Du kan välja att cykla MTB 52 km vid två tillfällen:
– 6 juni, om du har ambitionen med att cykla ca 52 km under tre timmar
– 8 eller 9 juni, då finns ett öppet spår där du själv väljer starttid och cykelhastighet själv. Start och mål är öppet mellan 08:00-18:00 båda dagarna. Alla som deltar får en  medalj i deltagaravgiften.

Detaljerad information, för deltagare, kommer att presenteras närmare eventdagarna.

Se starttider och anmälningsavgifter för Strängnäs 500 – MTB här

Strängnäs 500 – MTB 8-9 juni är ett motionslopp som alla ska kunna delta på. Alla deltar med sunt förnuft och eget ansvar för relevanta personförsäkringar vid eventuell skada. Du tar med den vätska och intag av energi och som du vet att du behöver. 

Karta och GPX-fil Strängnäs 500 - MTB

Nu pågår kontakter med markägare och väghållare för tillstånd, vi presenterar kartmaterial och gpx-fil för nedladdning så snart som möjligt här på hemsidan. Följ oss i våra sociala kanaler Instagram och Facebook så får du koll när hemsidan uppdateras.